top of page
White Structure

Een voorproefje:

Loom strekt ze zich uit over de Garenkokersvaart, de voormalige huishoud- en industrieschool Mons Aurea. Een monument uit de Wederopbouwperiode met een parmantig torentje en een luchtbrug over het water.

Mons Aurea opent haar deuren in 1960, toen het Haarlems Dagblad nog een avondkrant was. In de woelige jaren zestig verdwijnt eerst de pastoor uit beeld, vrouwen maken een opmars in de directiekamer en al snel maken de kooklokalen plaats voor droogkappen en haarföhns. Na het vertrek van de allerlaatste leerling, is het gebouw met zorg en aandacht verbouwd tot woningen en appartementen.

Met illustraties van Peggy Woudsma

Tekeningen 

door Peggy Woudsma

'Ik heb mij laten inspireren door de architectonische lijnen van het gebouw en het mozaïek boven de ingang van de school. Door de tekeningen met de hand in lijn te tekenen en later digitaal te maken, heb ik geprobeerd een dromerige sfeer te creëren die ruimte laat voor eigen invulling van de kijker. De gekleurde aquarelvlakken achter de lijntekeningen versterken dit gevoel. Tijdens het proces heb ik gebruik gemaakt van zelfgemaakte foto’s van het gebouw en het beschikbare beeldmateriaal.'

  • Whatsapp
Peggy Woudsma illustrator

- 116 pagina - 

foto's, tekeningen, documenten en tekst

bottom of page